Ghimbavul îşi ia în serios statutul de oraș aeroport. Primăria va organiza conferința internațională „Airport Cities”

Ghimbavul se pregătește să devină oraș aeroport, iar pentru a găsi cele mai bune soluții de promovare a obiectivului strategic pentru Braşov şi românia, autoritățile locale vor organiza o un eveniment internațional, în 9 mai, destinat oraşelor aeroport. 

În 9 mai, la Ghimbav se va desfășura conferința de dezvoltare regională inteligentă „Airport cities”, la care sunt așteptați aproximativ 150 de invitați, pe listă fiind ambasadorii Franței, Austriei, Germaniei, Elveției, reprezentanți ai primăriilor Nurnberg (Germania) și Tours (Franța), secretarul general al Institutului Regiunilor din Europa, dar președintele Camerei de Comerț Elvețiano-Române.

De asemenea, la conferința Airport Cities vor participa oficialități locale, printre care președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. Nu în ultimul rând, vor mai participa reprezentanți ai unor companii aeriene, ai unor aeroporturi internaționale, dar și ai altor orașe care găzduiesc aeroporturi.

Pentru acest eveniment, Primăria Ghimbav a alocat un buget de 178.500 lei, iar firma care se va ocupa de organizarea lui va fi stabilită în urma unei licitații.

Reamintim că Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este pe ultima sută de metri cu construcţia, iar la finalul acestui an, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov spun că el va fi operaţional. Repreyentanţii UTI CFM SA, compania care lucrează în prezent pentru sistemele de securitate ale aeroportului au anunţat că au instalat soluții de securitate aeroportuară de ultimă generație, în valoare de 4,7 milioan de euro, venind şi cu unele premiere pentru România. Detalii AICI. 

Soluţii de securitate de peste 4,7 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Câteva premiere pentru România

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.