VIDEO. Imagini inedite: huhurez cu atitudine „chill”, filmat în Piatra Craiului

Caprele negre, urșii, râșii sau lupii nu sunt singurele „vedete” ale Parcului Național Piatra Craiului. Pe listă se regăsește și huhurezul mare, o răpitoare care nu este tocmai ușor de găsit și filmat. Totuși, zilele trecute, directorul Parcului Național Piatra Craiului, Mircea Vergheleț, a reușit să găsească un huhurez mare care să se lase filmat. Imaginile au fost preluate de Romsilva, care, pe rețelele de socializare au precizat că a fost vorba de un huhurez cu atitudine „chill”.  

„S-a lăsat filmat din diverse unghiuri, dar s-a plictisit și a zburat, nu înainte să lase un… semn de bun rămas”, au spus cei de la Romsilva. 

Huhurezul mare este denumit, de către specialiști, Strix uralensis. Uralensis nu are o semnificație la fel de sugestivă ca în cazul huhurezului mic, ci pur și simplu indică identificarea pasării în munții Ural.
 
„Aspectul huhurezului mare este asemănător celui al huhurezului mic. Capul are aceeași forma rotundă, dar lipsește dunga centrală. Ochii sunt negri, iar ciocul galben. Penajul e mai deschis decât la huhurezul mic, iar coada este mai lungă, în formă de pană de despicat, cu dungi late și de culoare închisă. Prefera zonele de deal și de munte, în păduri bătrâne care alternează cu zone deschise. Îi plac pădurile de gorun, gorun cu fag și fag cu molid, fiind ceva mai pretențios decât fratele sau mai mic. Huhurezul mare este o specie carnivoră, hrana sa preferată fiind șoarecii, chițcanii, iepurii. Uneori se hrănește cu broaște, reptile, insecte, sau cu pasări mici și medii”, au explicat specialiștii Romsilva. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.