Aeroportul Brașov, certificat până la finalul anului? Președintele Consiliului Județean Brașov speră. Zborurile comerciale mai au de așteptat

Chiar dacă mau sunt multe de făcut la aeroport, reprezentanții Consiliului Județean Brașov speră ca acesta să fie certificat până la finalul acestui an. Asta nu înseamnă că atunci vor începe și zborurile comerciale, pentru că acestea depind de companiile aeriene, care au nevoie de timp, în jur de șase luni,  pentru a pregăti cursele și a vinde din bilete. Practic, în cel mai optimist scenariu, în vara anului viitor vor începe să aterizeze avioanele la Ghimbav.

Stadiul implementării proiectului aeroportului a fost prezentat luni, în cadrul conferinței „Smart Airport Cities” de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea, și de  directorul Direcției Implementare Aeroport Brașov, Alexandru Anghel. 

Mai exact, Alexandru Anghel a anunțat că în 25 aprilie a fost făcută recepția finală a terminalului de călători, iar pentru data de 11 mai este programată recepția balizajului. 

În perioada iulie-august, ar urma să ajungă echipamentele pentru radionavigație și cele aferente turnului virtual, apoi acestea vor fi montate.

Apoi, mai sunt de realizat mai multe proceduri și de definit spațiul aerian al Brașovului, a precizat Anghel. 

La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, a spus că „eu sper ca până la finalul acestui an, aeroportul să fie certificat”. 

Companiile aeriene și destinațiile, deocamdată secrete 

În ceea ce privește zborurile comerciale de pe Aeroportul Internațional Ghimbav, Adrian Veștea a declarat că sunt companii interesate și, mai mult, sunt pregătite deja câteva drafturi de contracte. Mai multe detalii nu a dat, motivând că „nu am dreptul sa dezvălui nici nume, nici destinații”. 

Totodată, Alexandru  Anghel a spus că pentru pregătirea zborurilor, companiile aeriene „au nevoie de cel puțin șase luni de pregătire, înainte de primul zbor, perioadă în care trebuie să evaluezi piața, să vinzi bilete vezi cursele.

„Nu pot avansa o dată exactă privind primul zbor”, a precizat Alexandru Anghel. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.