DNA: Percheziții la Brașov, într-un dosar în care se fac cercetări privind scurgeri de informații secrete

Foto arhiva

Procurorii anticorupţie din Braşov au efectuat, miercuri, percheziţii la mai multe domicilii, sediul unei instituţii publice şi la câteva firme în cadrul unui dosar în care se mai multe persoane sunt suspectate că au permis accesul neautorizat la informaţii nedestinate publicităţii.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 şi 2022. În cursul zilei de 18 mai, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate pe raza judeţului Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat remis, miercuri, de DNA Braşov.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Potrivit unor surse, este vorba despre Biroul Operațiuni Speciale, care se află în subordinea Poliției Române, iar ofițerii de aici sprijină informativ anchetele parchetelor. Ofițerii au, astfel, acces la date din dosare și există suspiciuni că unele au fost furnizate persoanelor la care legea nu permite să ajungă.

Amintim că, în 11 aprilie 2022, fostul șef al biroului, Emanoil Mirică, a fost condamnat, în primă instanță, la 6 ani de închisoare, din același motiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.