Băncile inteligente de la Ghimbav, propuse și pentru parcurile din Brașov. Li s-a găsit și o utilitate: tinerii pot face proiecte în aer liber

Montate anul trecut, băncile SMART de la Ghimbav au atras și atenția brașovenilor. Mai exact, marți, într-o conferință de presă, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD, Lucian Pătrașcu, a propus ca astfel de bănci inteligente să fie montate și la Brașov. 

„Printre orașele care au pus deja în aplicare astfel de proiecte se numără Cluj, Iași, Târgu Mureș sau Sibiu, dar și orașe mai mici ca Bârlad sau Ghimbav, care se află în județul Brașov. Deci se poate până și în orașele mici, dar conducerea Primăriei Brașov nu este în stare, chiar dacă pe Facebook primarul se crede SMART, în realitate municipiul nu are nimic, fiind cu mult în urma altor orașe din România. Însă, la declarații politice și populism, Brașovul este, de departe, pe primul loc. Doar că vorbele nu țin loc de proiecte”, a declarat Pătrașcu.

Băncile SMART de la Ghimbav sunt dotate cu panouri fotovoltaice, sunt echipate cu sistem wi-fi și cu echipamente ce permit încărcarea telefoanelor mobile. În viziunea lui Pătrașcu, dacă aceste bănci sunt aduse la Brașov, pot fi folosite de tineri pentru a lucra, în echipă, în aer liber, la pregătirea proiectelor de care au nevoie la școală sau la facultate. 

Reamintim că anul trecut, la Ghimbav au fost montate patru bănci SMART, două în zona veche a orașului (în „parcul octogonal” de la Primărie), iar două în zona nouă a orașului (lângă sala de sport). Pentru cele patru bănci a fost plătită suma de 80.000 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.