FC Brașov, cu un picior în afara gropii. Galben-negrii sunt favoriți în returul cu Poli Timișoara

FC Braşov a reuşit sâmbătă să învingă în prima manşă a barajului de menţinere în Liga a 2-a în deplasare la Timişoara, pe „Poli”. Stegarii, au revenit şi s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduşi încă din minutul 6 al meciului. Pentru galben-negrii au marcat Alexandru Negrean cu o execuţie de excepţie şi Bogdan Piper.
Meciul nu a început foarte bine pentru stegari, în minutul 6 erau deja conduşi cu 1-0. Pentru „Poli” a marcat Doru Andrei după un șut direct din lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. După gol, timișorenii a cedat inițiativa, iar stegarii au pus stăpânire pe joc, însă fără ocazii mari până la pauză. În minutul 26 Piper a şutat de la 20 de metri însă mingea s-a oprit în braţele portarului Păduraru.
După pauză braşovenii au intrat cu o atitudine mult mai bună şi au reuşit să întoarcă scorul. Primul care a marcat a fost Alexandru Negrean care a reuşit o execuţie superbă cu călcâiul din careul mic, după o centrare şutată a lui Eduard Lambrinoc de pe partea dreaptă. 2-1 pentru stegari s-a făcut în minutul 67, când Bogdan Piper a plasat mingea cu latul în dreapra porarului cu un şut din 15 metri.

Timișorenii nu au mai avut forța de a întoarce rezultatul, astfel că în returul din 21 mai, de pe „Tineretului”, galben -negrii pornesc favoriți. 

Pe de altă parte, după meciul tur, suporterii timișoreni au încercat să ia cu asalt vestiarele celor de la „Poli”, iar spiritele s-au calmat doar după intervenția jandarmilor. 

O victorie mare, dar nu decizivă

 „Am început un pic ezitant, am făcut un cadou adversarilor. Ştiam că sunt periculoşi la faze fixe atât prin executanţii pe care îi au, cât şi prin talia pe care “Poli” o are. După ce am luat gol am echilibrat jocul, am fost echipa pozitivă, am fost echipa care a încercat să joace.
A fost un joc lipsit de ocazii până pe final când gazdele au avut o ocazie mare la fază fixă. Am fost echipa mai pragmatică. Felicit băieţii pentru marele spirit de caracter de care au dat dovadă. Sunt nişte băieţi de o înaltă ţinută morală. E o victorie importantă, dar nu decisivă. Mai avem o repriză, suntem la pauză, avem avantaj. E clar că nu vom aţipi, nu vom adormi. Suntem conştienţi că vom avea un meci greu, ştiam că nu se va decide nimic după prima mansă. Am câştigat, avem un ascendent moral bun. Vom face tot e posibil şi tot ce depinde de noi să păstrăm acest avantaj şi după al 2-lea meci”, a declarat antrenorul FC Brașov, Călin Moldovan la finalul meciului.
În partida de la Timișoara, pentru FC Brașov au jucat Laurenţiu Popescu, Gherghe, Fustar, Burlacu, Drăgoi, Piper (Horia Popa min. 92), Vasile Constantin (Leonte. min 92) Dumbravă, Lambrinoc (Iorga min. 66), Angelov (Bogdan Roșu min. 85) şi Negrean (Lascu min. 66).
Meciul retur va avea loc sâmbăta viitoare pe Stadionul Tineretului din Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.