Giratoriu semaforizat la Brașov. Autoritățile speră să descongestioneze traficul de la „Trei alimentare”

De miercuri, 4 mai, va fi pus în funcțiune sistemul de semaforizare montat în sensul giratoriu de la intersecţia  Calea Bucureşti – Bulevardul 15 Noiembrie – str. Toamnei – str. Zizinului (zona „Trei alimentare”). Anunțul a fost făcut luni de Primăria Brșaov, care a anunțat că în acest mod se va asigura creșterea fluenței traficului dinspre Bulevardul 15 Noiembrie spre Strada Zizinului și Calea București, pentru a reduce blocajele care apar pe acest bulevard la orele de vârf.

Cele două corpuri de semafor care vor fi puse în funcțiune în 4 mai  vizează vehiculele care  intenționează să pătrundă pe Calea București. Aceste semafoare vor funcționa în sincronizare cu cele de la trecerea de pietoni de peste Calea București, în așa fel încât să se asigure o fluență a circulației. De asemenea, semafoarele din giratoiu vor indica culoare roșie atunci când au verde cei care vin de pe 15 Noiembrie către str. Zizinului.

Și senzori în asfalt 

„Pentru a nu exista riscul blocării sensului giratoriu cu autovehiculele care așteaptă la semafor, s-au instalat 2 senzori inductivi în asfalt, la capătul zonei de stocare din sensul giratoriu, care au rolul de a împiedica formarea de coloane în sens, atunci când volumele de trafic sunt ridicate. În acest fel se elimină pericolul de a bloca circulația dinspre Calea București spre str. Toamnei de către mașinile care așteaptă la culoarea roșie a noului semafor din giratoriu. Modul de funcționare este următorul: atunci când se detectează că există o coloană de mașini suficient de mare în giratoriu, se activează culoarea roșie pe 15 Noiembrie și se aprinde culoare verde în giratoriu”, a mai anunțat Primăria Brașov. 

În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât şi spre Calea Bucureşti, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.