Noi echipamente la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Investiția va fi finanțată din economii

Consiliul Județean Brașov a anunțat că a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru un act adiţional la contractul de finanțare privind proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, în valoare totală de 6.793.628,72 lei, accesat Programul Operațional Regional 2014 – 2020. 

Actul adițional a fost semnat după ce, în urma derulării procedurilor de achiziţie a tuturor echipamentelor prevăzute în contract, care au fost grupate pe zece loturi, administraţia judeţeană a făcut o economie totală de 1.799.174,66 lei (cu TVA), care a rezultat din diferența între valoarea estimată la momentul iniţierii achiziţiilor și valoarea atribuită.

Acest fapt a determinat conducerea Unităţii de Implementare a Proiectului (UIP) din Consiliul Județean să propună şi să obţină de la ADR Centru acordul pentru prelungirea contractului de finanţare.

În baza actului adiţional, perioada de implementare a proiectului a fost extinsă până la 31 decembrie 2023, ceea ce înseamnă o durată totală de 74 de luni.

Ce echipamente vor fi achiziționate

În urma consultărilor echipei UIP cu conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov, lista dotărilor medicale a fost suplimentată cu cinci echipamente pe care medicii le-au considerat de strictă necesitate.

„Este vorba despre un sistem de transport pneumatic (estimat la valoarea de 357.000 lei cu TVA), un ecograf (cu o valoare estimată de 357.000 lei cu TVA), un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor (aproximat la suma de 477.785 lei cu TVA), un bronhoscop rigid (evaluat la 226.100 lei cu TVA) şi un bronhoscop flexibil (cu un cuantum estimat de 333.200 lei cu TVA). Astfel, valoarea totală calculată estimativ pentru noile echipamente medicale ajunge la 1.751.085 lei (cu TVA), ea încadrându-se în economiile realizate”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

În perioada următoare vor fi întocmite caietele de sarcini şi fişele tehnice ale aparatelor menţionate, în vederea demarării procedurilor de achiziţie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.