Profesorii care dau meditații elevilor, vânați de ANAF. Statul vrea ca dascălii să aibă casă de marcat şi să-şi declare veniturile

Statul vrea să scoată la lumină fenomenul meditațiilor. Profesorii care oferă meditații trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai. Un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie, arată un studiu realizat de IRES și de Societatea Academică din România. 

Bugetul alocat pentru meditații poate varia între 50 și 100 de lei pe ședință, arată datele studiului IRES. Efortul financiar trece de 300 de lei pe lună și se poate dubla sau tripla, dacă elevul ia lecții particulare la mai multe materii. 73% dintre elevii chestionați în cadrul studiului consideră că performanțele școlare se îmbunătățesc considerabil odată cu participarea la aceste ore în particular.

Cei mai mulți dintre cei care fac ore suplimentare o fac la matematică, peste 80%, o treime la limba română și 29% la o limbă străină.

ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până în data de 25 a fiecărei luni. Documentul, care poate fi consultat aici, nu precizează, însă, și ce se întâmplă dacă profesorii nu depun declarația la Fisc. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.