USR, în pragul „iugoslavizării”. Tudor Benga: „Se joacă «la rupere» pentru control”

Războaiele interne din USR riscă să dezintegreze partidul. Pe un front acționează Dacian Cioloș, care încearcă să „recupereze” PLUS-ul și pregătește un nou proiect politic. Apoi, USR este în pragul „iugoslavizării”, în interiorul partidului fiind o confruntare directă între taberele „Barna/Drulă” și „Curaj/Coliban” . Finalul este unul previzibil, consideră deputatul brașovean Tudor Benga (USR): nu se pune problema „dacă”, ci „când” se va rupe partidul. 

„Vă spun cât se poate de cinstit că opinia mea e că partidul se va rupe. Și se va rupe fiindcă înăuntrul său se joacă de prea mult timp efectiv «la rupere»,  iar chestia asta nu prea poate duce altundeva. Se joacă «la rupere» pentru control atât în filiale (iar de asta sunt vinovate toate cele trei tabere, chiar dacă în proporții diferite) și se joacă «la rupere» și de sus în jos dinspre conducere spre bază (iar pentru asta responsabilitatea îi aparține aproape în totalitate echipei Barna și modului în care a decis deja de mulți ani să instrumentalizeze niște vicii de statut pentru a pune puterea absolută în mâna unei majorități din BN). În condițiile astea rezultatul nu prea are cum să fie altul decât, surprize-surprize, ruperea de facto a partidului. Nu e o chestiune de dacă, ci o chestiune de când. Că se va întâmpla mâine, peste o săptămână, după congresul de alegere a lui Drulă din toamna asta, sau după congresul de alegere a BN-ului de toamna viitoare, asta e o întrebare. Dar de rupt se va rupe”, a scris Benga pe rețelele de socializare. 

„Țara a ajuns pe mâna noului USL și din cauza propriei noastre aroganțe”

În viziunea lui Benga, după alegerile europarlamentare din anul 2019, USR a început să se „pesedizeze”: 

„Treizeci de ani PNL-ul a ținut-o că dacă nu-i votăm pe ei câștigă PSD, iar în acest răstimp ei s-au tot pesedizat pe dinăuntru. Post europarlamentarele din 2019 în USR a câștigat tot mai multă putere o filosofie similară, care a tot înăbușit competiția internă în timp ce public strigă că fără noi rămâne țara pe mâna noului USL. Păi țara a ajuns pe mâna noului USL și din cauza propriei noastre aroganțe”. 

Nu în ultimul rând, Benga a dat de înțeles că se gândește tot mai serios să pornească un nou partid.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.