5.000 de euro, un permis de conducere de Brașov. Pentru a trece „teoreticul” candidații beneficiau de serviciile unui „suflător”

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Brașov și Galați, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și cu sprijinul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Brașov, Galați și Grupării Mobile de Jandarmi Constanța au descins în 15 iunie în mai multe locuințe din Brașov. Mai exact, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție Brașov, anchetatorii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele unor persoane fizice și societăți, mai exact 5 mandate pe raza județului Brașov și unul pe raza  județului Galați, urmate de 14 mandate de aducere a suspecților, la sediul structurii de parchet menționate.

„Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos. Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților  răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obținut”, se arată în comunicat. 

Conform sursei amintite, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumpărare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

În cauză, pentru un număr de 6 suspecți, au fost emise  ordonanțe  de reținere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă  Tribunalul Brașov pe o perioadă de 24 de ore.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.