Deputatul Tudor Benga și-a dat demisia din USR Brașov! El acuză „războiala permanentă” din partid, „atmosfera toxică” și „deziluzia apăsătoare care este primarul Allen Coliban”

Deputatul de Brașov, Tudor Benga, și-a anunțat azi demisia din USR Brașov, acuzând ”războiala” permanentă din partid. El a precizat, într-o postarea pe Facebook, că decizia sa nu are legătură cu valul de plecări spre REPER, noua formațiune politică pe care o construiește Dacian Cioloș.

„Ziua cea mai lungă și decizia cea mai grea! În urmă cu câteva minute mi-am dat demisia din USR. Nu, nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizația asta, am pus enorm de mult suflet în evoluția ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile și valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Și pentru sănătatea mea dar și pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016”, a scris Benga pe Facebook.

El vorbește despre ”atmosfera toxică” din organizația de la Brașov dar și de ”deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban”. 

„Spun clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov. M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism (…). capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc, cât și mijloacele propriu-zise prin care ar fi putut realiza obiectivul de mai sus – adică o democrație internă autentică, un partid nu de leadership ci controlat dinspre bază spre vârf.”, a mai spus Benga. 

Acesta a recunoscut în postarae sa că USRPLUS „şi-a ratat şansa de de a deveni umbrela întregului segment reformist din electoratul romanesc”, însă spune că rămâne încrezător că electoratul partidului poate, deziluzionat în ultima perioadă, poate fi adus înapoi:

„USRPLUS a făcut multe lucruri bune în ăștia 6 ani și încă poate face, însă si-a ratat șansa de a deveni umbrela întregului segment reformist din electoratul romanesc. Iar eu cred că este absolut vital să recuperăm speranța aia și intenționez să folosesc platforma mea de parlamentar independent pe mai departe pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot”. 

Până la această oră, conducerea USR braşov nu a răspuns solicitării de a prezenta un punct de vedere. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.