Acuzaţii cu iz penal la Federaţia de Hochei şi Corona Braşov: deconturi fictive şi meciuri disputate doar pe hârtie

Ministrul Sportului, Eduard Novak, şi-a trimis corpul de control la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG), în urma unei sesizări primite. Conform ProSport, sesizarea vorbeşte, printre altele, despre meciuri false şi decontări fictive, printre actorii implicaţi fiind şi clubul CSM Corona.

Documentul care a intrat în posesia ProSport a fost trimis la Ministerul Tineretului şi Sportului în aprilie 2022. Sesizarea vorbeşte despre campionatul U20 din sezonul 2018/2019 şi sezonul 2019/2020 şi atinge câteva probleme extrem de grave:

  • Organizarea de meciuri false, care există doar pe hârtie, fără respectarea regulamentelor aplicabile, are ca rezultat manipularea rezultatelor și intră sub incidența legii penale.
  • În cazul în care au fost decontate cheltuieli legate de organizarea meciurilor fictive, acest fapt înseamnă încălcarea normelor privind gestionarea banilor publici și privind utilizarea resurselor financiare puse la dispoziție de către Ministerul Sportului.

 

Conform datelor încărcate în aplicația Pointstreak Sport Technologies (platformă online utilizată oficial la nivel mondial, dar şi de de FRHG pentru înregistrarea tuturor informațiilor legate de desfășurarea campionatelor naționale) în campionatul național de hochei pe gheață categoria – U20, ediția 2018/2019, ar fi avut loc 12 partide între trei echipe înscrise în campionat – CSA Steaua București, ASC Corona Brașov și CSHC Márton Aron.

În realitate echipa ASC Corona Brașov nu a jucat nici o partidă în campionat, toate meciurile ale acestei echipe fiind de fapt documentate în fals, scrie ProSport, citând din sesizarea ajunsă la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Fictivitatea meciurilor se poate proba prin declarația jucătorilor, a staff-ului, care nu au participat la aceste evenimente. De asemenea, constituie o probă certă și faptul că în programul patinoarelor gazde nu figurează aceste partide, la datele meciurilor fictive au avut loc ale activități sportive.
Un număr de 6 partide au fost organizate pe hârtie în luna august 2019 după închiderea sezonului hocheistic 2018/2019. Aceste neregularități în organizarea și desfășurarea Campionatului Național de hochei pe gheață de Tineret –U20 sezonul 2018/2019 intră sub incidența legii penale privind falsul și uzul de fals.

Meciul între CSM Corona Brașov și Sportul Studențesc București din data de 29.01.2020 a fost disputat doar pe hârtie, mai scrie ProSport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.