FOTO VIDEO. Restricții pe drumul spre Poiana Brașov: Autocarele nu vor urca, iar pe porțiunea de drum afectată de prăbușire toate mașinile circulă pe o bandă

Primăria Brașov anunță o serie de restricții după ce o porțiune de 14 metri din zidul de sprijin al Drumului Poienii s-a prăbușit la acest început de lună. 

Astfel, în urma Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență nr. 5 din data de 06.06.2022, pentru a reduce riscul unor accidente, primăria a luat o serie de măsuri: 

  • Restricționarea traficului la tonaj de max. 3.5 tone, pe tronsonul de drum afectat, cu excepția transportului public asigurat de RATBV.
  • Vehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone, inclusiv autocarele, pot urca până la Belvedere, iar din Poiană pot coborî până în Poiana de Jos, având în vedere că dincolo de acele zone nu se mai poate întoarce).
  • Pentru acces în Poiană, autocarele vor putea utiliza drumul Râșnov – Poiana Brașov;
  • Limitarea circulației la o singura bandă pe porțiunea afectată;
  • Semnalizarea, inclusiv pe timp de noapte, a zonei și montarea de semne de circulație de presemnalizare în Livada Poștei și în Poiana Brașov.

sursa video: Primăria municipiului Brașov

Reamintim că o porțiune de 14 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat. Primăria a semnalizat zona, pentru evitarea accidentelor. Odată cu adoptarea Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primăria, prin Direcția Tehnică, va demara procedurile pentru efectuarea lucrărilor de consolidare. 

Drumul Poienii a fost construit în anii ’70, iar în ultimii ani s-au realizat mai multe intervenții pentru consolidarea unor porțiuni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.