Linia 4 a RATBV va ajunge din nou până în Șchei. Linia 50 va avea și ea un traseu prelungit

De sâmbătă, 25 iunie, operatorul de transport RATBV va implementa noul plan de transport pentru cartierul Șchei. Principalele modificări vizează prelungirea liniei 4 până la stația Pe Tocile, iar la întoarcere traseul va coborî pe Mureșenilor și va avea stație și în Livada Poștei, iar linia 50 va fi prelungită până la Camera de Comerț și Industrie și va urca până la Pietrele lui Solomon.

Anunțul a fost făcut de primarul Allen Coliban, într-o declarație postată pe canalul de YouTube al instituției, acesta menționând că a luat în calcul solicitările șcheienilor. 

Astfel, începând cu data de 25.06.2022 vor apărea următoarele modificări în Programul de Transport al autobuzelor din Șcheii Brașovului:

  •  linia 4 va fi prelungită până la capătul de linie de Pe Tocile , cu traseul atribuit „Gară-Tocile-Gară”, iar frecvența va fi suplimentată cu încă două tururi. Frecvența liniei 4 la orele de vârf va fi de 9 minute. Zilnic vor fi efectuate 89 de curse pe linia 4. În Livada Poștei, pentru îmbarcarea călătorilor spre Tocile va fi utilizat peronul liniei 50 (în aliniament cu trotuarul Școlii Gimnaziale nr. 6), iar pe sensul de mers spre gară se va utiliza actualul peron al liniei 4. 

    ”Având în vedere că stația de coborâre va fi în Livada Poștei, se rezolvă una dintre vechile doleanțe ale celor din Șchei, legătura cu cartierul Bartolomeu și zona străzii Lungi. În acest moment, locuitori din acest cartier, pentru a ajunge în Bartolomeu fie coborau în stația de la Star și veneau pe jos până la stația de la Primărie, fie veneau cu autobuzul 50 până la stația de la Primărie, ocolind pe str. Castanilor”, a precizat Primăria Brașov, într-un comunicat de presă. Atât urcarea, cât și coborârea din Tocile se va efectua pe strada Mureșenilor;

  •  linia 50 va fi prelungită până în giratoriul de la AFI, cu stație de debarcare/ îmbarcare la Patria și la Camera de Comerț. Toate cele 6 tururi ale liniei 50 vor efectua traseul ,,Solomon-Livada Poștei-Solomon”. În prezent, o parte dintre curse întorceau în stația Podul Crețului. Frecvența liniei 50 la orele de vârf va fi la 9 minute. Zilnic vor fi efectuate 86 de curse pe linia 50.
  • linia 51 ,,Gară – Tocile – Gară”(ce avea un singur tur de circulație) va fi desființată;
  • linia 52 ,,Panselelor – Tocile – Panselelor” își va menține traseul și frecvența.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.