3 elevi din Brașov, eliminați azi de la BAC, pentru tentativă de fraudă. Unul dintre ei folosea un dispozitiv cu emițător-receptor și cască

La proba scrisă de astăzi au fost eliminați 3 candidați, din două centre de examen, pentru tentativă de fraudă, anunță Inspectoratul Școlar Județean Brașov (IȘJ). Absolvenții provin de la Colegiile Tehnice ”Mircea Cristea” și  ”Transilvania”, ambele din Brașov și de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal ”Dumitru Stăniloae” din Brașov.

Toți trei au fost depistați de profesorii asistenți cu dispozitive electronice de comunicație asupra lor, în timpul desfășurării probei scrise. Doi dintre ei aveau telefoanele mobile deschise asupra lor, iar cel de-al treilea avea un dispozitiv de comunicație cu emițător-receptor și cască prin care transmitea și primea indicații de rezolvare a subiectelor, a precizat inspectorul Valentin Bucur.

”Facem precizarea că înainte de începerea fiecărei probe scrise, asistenții de sală aduc la cunoștința candidaților, pe lângă alte informații utile și prevederile metodologice referitoare la fraudă și tentativa de fraudă precum și sancțiunile aplicabile în aceste situații. Cei trei absolvenți nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a transmis Valentin Bucur. 

Azi, la cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, la Brașov s-au prezentat 2867 de candidați. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.