Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov s-ar putea muta în noul sediu februarie 2022. Condiția este să fie găsite firme care să facă unele lucrări

Mutarea Spitalului de Pneumoftiziologie în la Pavilionul Mârzescu al Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Brasov nu se va produce mai devreme de februarie 2022, deşi fusese anunţată încă din 2020. Pandemia a tot amânat această mutare, însă ea se va produce imediat după ce spaţiile puse la dispoziţia unităţii medicale, în pavilionul Mârzescu, vor fi puse la punct pentru a respecta normele medico-sanitare.

De altfel, găsirea unui constructor care să facă aceste lucrări este una dintre marile provocări ale acestei perioade, a precizat dr. Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov, întrucât preţurile la materialele de construcţii au crescut foarte mult în ultimele luni.  
Pentru ca mutarea la pavilionul Mârzescu să se poată face în condiţii de siguranţă, este nevoie ca în spaţiile puse la dispoziţia Spitalului de Pneumoftiziologie să fie reabilitate complet reţelele electrice şi instalaţiile de oxigen. Pe lângă acestea, va fi refăcut şi blocul alimentar, având în vedere că această unitate medicală este una dintre puţinele din Braşov care nu şi-a externalizat serviciul de preparare şi servire a hranei.  

În chirie, în trei pavilioane din Stejăriș 

În acest moment, Spitalul de Pneumoftiziologie îşi desfăşoară activitatea în sistem pavilionar, în zona Stejăriş, pe drumul Poienii. Trei dintre cele patru pavilioane de aici sunt ocupate cu chirie, Consiliul Judeţean (în calitate de coordonator al spitalelor publice din Braşov), plătind proprietarului privat o chirie de 5.400 de euro pe lună, în baza unui contract care expiră la 31 decembrie 2021.  Pe termen lung, planul pentru Spitalul de Pneumoftiziologie este ca el  să se mute la Bartolomeu, în contextul în care, există un plan pentru construirea, în următorii ani, a unui spital nou, lângă cel de rang regional. Acesta ar urma să reunească atât Spitalul Pneumo, cât şi Spitalul de Boli Infecţioase. Investiţia este estimată de Primăria Brașov la 73 de milioane de euro, însă în cel mai bun caz va fi gata în şase ani. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.