Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are un nou director medical, după demisia dr. Cătălin Mişarcă

Consiliul Judeţean Braşov, în coordonarea căruia se află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a anunţat numele doctorului care i-a luat locul directorului medical al unităţii, dr. Cătălin Mişarcă. Reamintim că acesta a demisionat, în luna martie, în urma unor neînţelegeri cu managerul Călin Cobelschi, potrivit unor surse.

Este vorba despre dr. Florin Orţan, şef al uneia dintre secţiile de Cardiologie ale spitalului, acelaşi care în perioada 2016 – 2020 a fost şi senator în Parlamentul României, din partea PSD. Dr. Orţan a fost numit interimar pe locul lăsat liber de dr. Mişarcă. 

Marţi, el a fost schemat şi la o primă discuţie cu membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea. Cu această ocazie, Veştea a precizat că cel puţin până la finalizarea proiectului de construcţie a Noului Spital Regional al Braşovului, actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă rămâne unitatea medicală numărul 1 pentru judeţul nostru şi judeţele învecinate. De aceea,  perfecţionarea activităţii şi adoptarea celor mai noi şi mai moderne metode de investigaţie şi tratament, realizate în spaţii modernizate şi dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie trebuie să fie permanent în atenţia conducerii SCJU.  Pentru a continua această modernizare, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean vor trebui să urmărească toate sursele de finanţare, pe lângă cele de la Casa de Asigurări de Sănătate, Banca Mondială sau Compania Naţională de Investiţii, utilizate până acum. 

„Vor apărea în continuare noi oportunităţi de finanţare nerambursabilă, fie că vorbim despre componentele din cadrul PNRR, fie că ne referim la viitorul exerciţiu financiar 2021-2027 şi ar fi păcat să nu valorificăm toate oportunităţile care ne stau la dispoziţie. Axele de finanţare se deschid, dar nu rămân disponibile pe termen lung, astfel încât trebuie să ne pregătim din timp. Am transmis echipei manageriale să gândească un plan de investiţii şi să pregătească documentele de proiectare pe baza cărora să putem scrie cererile de finanţare. Spitalul Judeţean Braşov este modernizat şi arată foarte bine pe interior, dar exteriorul, curtea şi spaţiile administrative încă lasă de dorit. Cred că aţi avea nevoie în primul rând de o clădire administrativă în care să vă puteţi desfăşura activitatea în condiţii optime. Ar mai fi necesară o sistematizare a parcărilor din incintă şi a curţii spitalului, pentru ca pacienţii şi aparţinătorii să aibă la dispoziţie un spaţiu plăcut, dotat cu bănci şi verdeaţă”, le-a transmit preşedintele Adrian Veştea reprezentanţilor Spitalului Judeţean.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.