Corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, cu o nouă faţă dar fără aviz de la ISU deocamdată

Corpul B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care în ultimii cinci ani a fost în şantier, pentru modernizare, a fost finalizat şi este funcţional la capacitate normală – având în vedere că până acum s-a lucrat pe etaje pentru a nu fi închis complet. Lucrările de consolidare şi modernizate realizate pas cu pas din 2017 încoace nu au fost însă recepţionate de către Compania Naţională de Investiţii, ca principal finanţator al proiectului, clădirea funcţionând în prezent fără aviz de incendiu, eliberat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (ISU). 

„Proiectul este gata în proporţie de 99%”, a confirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, care luni a făcut o vizită la obiectivul de învstiţii, alături de Ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, Attila Cseke.

„Datorită faptului că au apărut clădiri noi – şi mă refer la Unitatea de Primiri Urgenţe şi la unitatea modulară de Anestezie-Terapie Intensivă, a trebuit să reluăm scenariul de incendiu. În prezent se lucrează la acesta şi, la finalizarea lui, va avea loc recepţia finală. Astăzi, toate corpurile SCJU sunt funcţionale, ele au fost recepţionate şi predate parţial către unitatea medicală, rămâne doar această procedură care ţine strict de autorizarea de către serviciile de urgenţă. (…) În prezent se funcţionează la capacitate maximă şi normală”, a explicat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Lipsa autorizării ISU nu trebuie să îngrijoreze, spune preşedintele Consiliului Judeţean.

„Nu trebuie să existe nicio îngrijorare. Am trecut prin tot felul de etape, cu pandemia au fost foarte multe restricţii şi a trebuit să lăsăm anumite culoare ca să putem să lucrăm şi astfel finalizarea lucrării a întârziat”, a adăugat Adrian Veştea. .

Noul corp al SCJU Braşov este o investiţie pornită de administraţia judeţeană braşoveană în urmă cu 8 ani şi preluată  de CNI, fiind finalizată cu fonduri de la bugetul de stat. Şantierul propriu-zis a fost deschis în 2017. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.