FOTO. Accident pe Tâmpa. Salvamont Brașov avertizează: „Lateralele potecii sunt zone foarte abrupte”

Salvatorii montani din Brașov au o perioadă aglomerată, dat fiind că multe persoane aflate în concediu aleg să urce pe munte. Salvamontiștii spun însă că mulți dintre cei care aleg această variantă de timp liber nu au o cultură adecvată a muntelui și ajung să se supună unor pericole iminente atunci când își aleg traseele. 

Este și cazul persoanei de luni al unei persoane care s-a accidentat într-o drumetie pe traseul Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa care a căzut ieri pe potecă și a suferit un traumatism de membru inferior în zona gleznei.

Salvatorii montani au intervenit și dupa ce i s-a acordat primul ajutor, persoana accidentată a fost transportată la baza muntelui și predată unui echipaj SMURD.

”Reamintim turiștilor despre necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar si pentru o drumeție sau plimbare scurtă. Acesta trebuie să plece de la încălțări care să le ofere aderență și stabilitate în condiții specifice. Chiar dacă o plimbare pe muntele Tâmpa poate părea lipsita de orice pericole, posibilitatea accidentării este mare, deoarece traseele care îl traversează sunt preponderent stâncoase și tocite, cu aderența scăzută, iar în lateralele potecii sunt zone foarte abrupte, unde o cădere implică rostogolire și este foarte greu de oprit”, transmite Salvamont Poiana Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.