După centru de vaccinare și „obiectiv turistic”, terminalul Aeroportului Internațional Brașov devine și sală de evenimente

Terminalul Aeroportului Internațional Brașov a fost finalizat încă de anul trecut, însă, deocamdată, clădirea nu are cum să fie folosită în scopul pentru care a fost construită. Așa că administrația județeană o folosește acum în diverse scopuri.

De câte ori este posibil, la terminal sunt organizate „tururi ghidate” cu delegații oficiale, cărora li se prezintă cea mai importantă investiție a județului. De asemenea, anul trecut, terminalul a fost și centru de vaccinare, aici fiind organizat un maraton de vaccinare împotriva coronavirusului. 

Recent, terminalului i s-a dat o altă destinație: sală de evenimente. Mai exact, joi, în ședința de plen a Legislativului județean a fost aprobat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov. În baza acestui protocol va fi organizată, în 7 iulie, Gala Premiilor de Excelență în Afaceri.

Ideea organizării galei la terminal este a Camerei de Comerț și Industrie Brașov, care, în solicitarea către Consiliul Județean Brașov a argumentat că „scopul alegerii locației este de a oferi o nouă perspectivă de dezvoltare a mediului de afaceri județean și regional, contribuind împreună la redresarea economiei și susținerea antreprenorilor”. 

Va fi operațional aeroportul în luna noiembrie? 

Ultimul termen avansat de autoritățile județene pentru operaționalizarea aeroportului este luna noiembrie a acestui an, însă, până atunci, mai sunt, încă, destule lucruri de făcut. Astfel, va trebui construită clădirea de contingență (unde vor fi echipamentele de navigație folosite pentru dirijarea traficului de la distanță). De asemenea, în luna mai a acestui an, coordonatorul proiectului aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, a anunțat că urmează să fie echipamentele aferente turnului virtual, pentru că dirijarea traficului se va face de la Arad. Echipamentele de navigație pentru turnul virtual SAAB și Thales, companii europene importante și în industria de apărare, extrem de dinamică în această perioadă, când comenzile au crescut foarte mult. 

Pe e altă parte, la aeroport trebuie finalizate proceduri le specifice, apoi, obiectivul trebuie să fie certificat.  
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.