Nici grupul CURAJ nu îl vrea pe Coliban președinte. Va candida pe cont propriu pentru funcția de președinte al USR?

Anunțat și promovat de Echipa Curaj din USR drept un adversar redutabil al lui Cătălin Drulă pentru funcția de președinte al USR, primarul Brașovului, Allen Coliban, nu a reuși să treacă nici măcar de „calificări”.

Pentru desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al USR, Echipa Curaj a organizat alegeri interne, iar în cursă, pe lângă Allen Coliban, s-au mai înscris Cătălin Teniță (deputat USR de București) și Mihai Polițeanu (deputat USR de Prahova). Cel puțin la Brașov, favorit era anunțat cu surle și trânbițe Coliban, numai că votanții au decis altceva. 

La alegerile interne din Echipa Curaj, au fost exprimate 982 de voturi (reprezentând 58,52% din corpul electoral anunțat). Cele mai multe voturi – 519 (52,85%) – au fost obținute de Cătălin Teniță. Allen Coliban s-a clasat pe locul al II-lea, cu 351 de voturi (35,74 %), iar pe locul al III-lea a fost Mihai Polițeanu, cu 112 voturi (11,41%). 

Astfel, având în vedere că a obținut mai mult de 50% din voturi, candidat oficial al Echipei Curaj va fi Călălin Teniță. 

Acum rămâne de văzut dacă primarul Brașovului va accepta înfrângerea și îl la susține pe Teniță sau va candida, pe cont propriu pentru șefia partidului, având în vedere că se regăsește (alături de Polițeanu și Teniță) pe lista celor opt persoane care și-au depus candidatura pentru funcția de președinte al USR. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.