Etapa a doua a admiterii în clasa a IX-a. 265 de locuri la licee şi 1604 locuri în învăţământul profesional şi dual în judeţul Braşov

În perioada următoare se va desfăşura o nouă etapă de admitere în învăţământul liceal şi dual, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ). În judeţul nostru sunt disponibile pentru această etapă 1.604 locuri pentru învățământul profesional și dual sunt disponibile, dintre care 41 de locuri sunt rezervate candidaților de etnie rromă și 51 pentru absolvenții clasei a VIII-a cu cerințe educaționale speciale. De asemenea, pentru învățământul liceal sunt disponibile în județul Brașov 57 de locuri pentru învățământ în limba română, 30 pentru cel în limba maghiară și 12 pentru cel în limba germană. La aceste locuri se adaugă 82 de locuri rezervate candidaților de etnie rromă și 84 pentru absolvenții clasei a VIII-a cu cerințe educaționale speciale (în total 265).

Listele complete cu aceste locuri au fost publicate pe pagina de web a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, la secțiunile dedicate admiterii în clasa a IX-a.

Înscrierea pentru unul dintre aceste locuri se va desfăşura astfel:

  1. Pentru învățământul profesional și dual, fișele de înscriere vor fi eliberate de secretariatele unităților de învățământ gimnazial, în perioada 26-28 iulie. Tot în această perioadă candidații vor realiza înscrierea la unitate școlară profesională sau duală dorită.

În această a doua etapă se pot înscrie candidații care nu au participat la etapa I de admitere sau care au participat, dar nu au fost repartizați/admiși sau au fost admiși, dar nu și-au depus dosarele de înscriere la liceu sau învățământul profesional, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional și dual de stat.

Unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional și dual vor oferi informațiile și îndrumările necesare pentru completarea de către candidați a opțiunilor pentru calificările din oferta școlii.

Afișarea listei cu candidații înscriși în învățământul profesional se va face în 28 iulie, la sediul  unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional și/sau dual.

  1. Pentru învățământul liceal de stat, unitățile școlare gimnaziale vor primi cererile de înscriere ale candidaților pentru cea de-a II-a etapă, în perioada 1- 3 august.

În această etapă se vor înscrie candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv candidații pe locurile speciale pentru rromi și cei pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Tot în aceste etape se vor înscrie, pentru ambele forme de învățământ și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Situaţia locurilor libere la licee, în învăţământul profesional şi dual din Braşov

Cele mai multe locuri libere la liceu sunt la Colegiul „Aprily Lajos” – 18, cu învăţământ în limba maghiară. De asemenea, la Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat” din Victoria sunt 13 locuri libere, la profil tehnic, iar la  Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan” Săcele, tot în limba maghiară, 12 locuri.

Situaţia completă a locurilor libere la liceele din judeţul Braşov, AICI: Situatia liceelor dupa depunerea dosarelor.

La şcolile profesionale şi duale, cele mai multe locuri sunt la Colegiul Tehnic de Transporturi şi la Şcoala Profesională Germană „Kronstadt”. Situaţia completă a locurilor libere, AICI: Situatia scolilor pentru repartizarea II

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.