FOTO. Încă un nume în „cartea de oaspeți” a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Ministrul Dezvoltării a ajuns și el pe șantier

A devenit o tradiție pentru Consiliul Județean ca orice oficial care vine în vizită la Brașov să fie dus și la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.  Pe șantier au ajuns premieri ai României, miniștri, deputați, ambasadori, atașați economici, președinți de consilii județene sau primari.  Luni, 4 iulie, a fost rândul ministrului ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, să vadă terminalul aeroportului.

 

Având în vedere că a fost o vizită „de rang înalt”, ghid a fost președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care l-a plimbat pe ministru și pe ceilalți invitați, printre care președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, prin toate încăperile terminalului, iar în toată această perioadă a prezentat istoria acestui proiect, una destul de lungă.  

De altfel, la un moment dat, când s-a făcut o oprire, iar președintele Consiliului Județean vorbea despre lucrările la sistemul de balizaj, unul dintre oaspeți a sugerat ca toate aceste detalii să fie prezentate într-un loc în care e mai mult aer, asta pentru că în clădire era foarte cald, iar sistemul de ventilare nu a fost pus în funcțiune. 

În schimb, vizita s-a suprapus cu perioada de testare a sistemului check-in, iar pentru a vedea dacă echipamentele funcționează au fost aduse numeroase bagaje, care așteptau să fie „verificate”. 

Primele impresii ale ministrului 

După ce a văzut mai toate zonele terminalului, mai puțin subsolul, unde sunt și amenajări cu destinație specială (inclusiv celule pentru cei care nu intră legal în România), ministrului i s-au cerut și păreri despre această vizită. 

„Cred că acest proiect este un foarte bun model de inițiativă locale. Autoritățile locale au demonstrat că din nimic și cu perseverență, se poate realiza un astfel de proiect. Este o investiție care a pornit din nimic și a ajuns la acest stadiu, iar de acest aeroport vor beneficia și județele învecinate”, a declarat ministrul, care a amintit, că acest proiect a fost susținut de Guvern, dar și de autoritățile locale din județul Covasna. 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: „Aeroport este și al nostru, al celor din județul Covasna” 

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, a amintit că a susținut acest proiect încă de la început, când se făceau demersurile pentru preluarea terenului.

„Am făcut lobby politic pentru acest proiect. O recunosc, pentru că acest aeroport este important și pentru județul Covasna”, a declarat reprezentantul administrației județene din Covasna. 

La rândul său, primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că „acest aeroport este și al nostru, al celor din județul Covasna. Practic, din 2008, autoritățile din cele două județe, Brașov și Covasna, au lucrat împreună pentru materializarea acestui proiect”. 

Nu în ultimul rând, Adrian Veștea a spus că această investiție este așteptat de locuitorii din Brașov și Covasna, dar și de românii din străinătate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.