Gest „eroic” sau ignorarea autorităților? Vârful Piatra Mică de lângă Zărnești, „mutat” cateva sute de metri

Salvamontiștii din Zărnești au „descoperit” că Vârful Piatra Mică nu unde știau ei, ci puțin mai jos, la crucea de pe acest munte. Asta pentru că cineva nu a mai mers până la vârf ci a montat o plăcuță cu „Vârful Piatra Mare” pe crucea metalică. 
Gestul a fost taxat de salvamontiști, printr-o postare pe rețelele de socializare.
 
„Din păcate modul de afirmare în România sau de a face ceva „eroic” se confundă cu ignorarea autorităților și lipsa unui dialog care să asigure ca lucrurile să fie făcute corect. Peste noapte a apărut o plăcuță al cărui loc de amplasare este total greşit … fără nici cea mai mică informare despre cine a montat crucea de crom, scopul montării acesteia şi locul în care este Vf. Piatra Mică. Rugăm pe această cale a se respecta că faptul că acest Parc Național are administrație, are un regulament de respectat şi că este necesară (şi de bun simţ) inclusiv o adresă oficială către Serviciul Salvamont Zărneşti, iar acest mod de a face lucrurile trebuie să se încheie şi să existe colaborare pentru a se evita astfel de erori”, au scris salvamontiștii din Zărnești. 
 
La crucea de pe Piatra Mică se ajunge relativ ușor, din Poiana Zănoaga, iar de acolo, până la Vârf se mai merge cel puțin 15 minute. De asemenea, la vârf se poate ajunge și dinspre Cabana Curmătura, însă traseul este ceva mai dificil, unele porțiuni fiind „zone de antrenament” pentru cei care, ulterior, vor să meargă pe creasta Pietrei Craiului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.