Se strâng semnături pentru oprirea probei de tracțiune de la Festivalul Național Ecvestru de la Râșnov. Inițiatorii reclamă comportamentul abuziv împotriva animalelor

Festivalul Național ecvestru de la Râșnov este contestat de apărătorii drepturilor animalelor, care au lansat o campanie de strângere de semnături prin care solicită anularea probei de tracțiune. 

„Festivalul Ecvestru, organizat în  Râșnov în perioada 15-17 iulie 2022 promovează un comportament abuziv față de animale. La proba de tracțiune caii sunt supuși la eforturi inutile și sunt biciuți abuziv chiar în fața spectatorilor. Din punct de vedere al legislației privind protecția animalelor, practicile la care animale sunt supuse în cadrul concursului încalcă prevederile Legii nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor. În mod evident, practicile la care animalele sunt supuse în cadrul concursului intră in categoria comportamentelor brutale și a relelor tratamente, la care se adaugă, în mod evident, supunerea animalelor la eforturi inutile și aspecte privind provocarea de suferințe fizice animalelor incluse în categoria cruzimii asuprea animalelor”, se arată în textul petiției. 

Petiția este însoțită de un filmuleț de la o probă de tracțiune din altă zonă a țării, iar în respectiva filmare se vede cum caii sunt biciuiți. Potrivit regulamentului concursului probei de tracțiune din cadrul festivalului de la Râșnov, biciuirea cailor este interzisă, iar concurenții care fac acest lucru sunt descalificați. 

Petiția a fost lansată joi, 14 iulie, iar până vineri dimineața a fost semnată de 492 de persoane. 

 

2 Comentarii

  1. De mult trebuia interzisa barbaria asta.
    Inchipuiti-va ca daca la un spectacol cu public exista un asemenea comportament fata de animale, cam cum le abuzeaza cand sunt in mijlocul padurii sau cand pun animalele sa traga carute pline de nisip la deal pe malul apei.
    I-am vazut pe unii odata cum bateau un cal cu lopata, iar cand l-am admonestat mi-a zis ca e animalul lui si ca asa il mangaie el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.