Şahiștii brașoveni au obţinut 18 medalii la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret desfăsurate la Băile Olănești

În perioada 2-9 iulie s-au desfăsurat la Băile Olănești Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret. Brașovul a fost reprezentat de 7 echipe, 3 de băieţi și 4 de fete. Tinerii noştrii şahişti au castigat  medalii la 18 categorii, dintre care 11 de aur, 4 de argint și 3 de bronz, din totalul de 21 de categorii puse la bătaie în cadrul competitiei. 

La competiţia de la Băile Olănești s-au înscris de echipe din întreaga ţară, acestea au concurat pe categorii de vâstă de la 8 ani la 20 ani. Tinerii şahişti joacă în echipă de câte 3 sportivi (maxim 4 sportivi) la cele trei probe: “șah-clasic”, “șah-rapid” și “șah-blitz”, ţinta fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional.

Şahistii brasoveni sunt legitimati la Clubul Dinamo Bucuresti  Centrul Sportiv Brașov şi sunt antrenaţi de Marele Maestru International Ciprian Nanu.

Rezultatele pe echipe au fost :  

  • La categoria Fete 20 ani: 2 medalii de aur (“șah-clasic” ,“șah-rapid”) şi 1 medalie de bronz (“șah-blitz”); Echipa a fost formată din: Pelin Ana-Maria, Apostu Milena, Salajan Stefania.
  • La categoria Fete 18 ani: 3 medalii de aur (“șah-clasic” ,“șah-rapid” şi “șah-blitz”). Echipa a fost formată din: Stan Gabriela, Matasaru Stephanie, Pițigoi Sabina. 

  • La categoria Fete 14 ani: 1 medalie de aur (“șah-rapid”) şi 2 medalii de bronz  (“șah-clasic” şi “ șah-blitz”). Echipa a fost formată din: Maria Lia Alexandra, Marcu Daria, Ivașcu Andreea. 
  • La categoria Fete 12 ani: 2 medalii de aur (“șah-clasic”, “șah-rapid” şi “șah-blitz”). Echipa a fost formată din: Litcanu Tiana, Antal Iris, Isopescu Iulia. 
  • La categoria Băieti 18 ani: 2 medalii de aur (“șah-clasic” şi “șah- blitz”) şi 1 medalie de argint (“șah- rapid”). Echipa a fost formată din : Stepanencu Cosmin, Antal Hunor, Magold Victor, Costescu Mihnea.
  • La categoria Băieti 14: 2 medalii de argint (“șah-rapid” şi “șah-blitz”) si 1 medalie de bronz (”șah-clasic”). Echipa a fost formată din: Magold Filip, Botea David, Corbu George. 

La băieti 14 ani (Echipa Dinamo 2): Moroita Vlad, Dimitriu Filip, Lefter Albert au ocupat pozitia a 8-a la “șah-clasic” şi a 4-a la “șah-rapid” şi “șah-blitz”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.