Doar pe lângă bicicletă prin Centrul istoric al Brașovului? Autoritățile brașovene pregătesc noi reguli de circulație pentru această zonă a orașului

Sursa foto: zambetsisanatate.ro

Numărul mare de bicicliști de pe străzile pietonale din Centrul istoric al Brașovului, dar mai ales modul în care unii dintre aceștia aleg să meargă,  au determinat autoritățile brașovene ia în calcul instituirea unor interdicții de circulație pentru aceste vehicule.

Problemele din această zonă a orașului, una pe care reprezentanții municipalității au spus de mai multe ori că o vor „pietonală”, sunt cauzate, în principal, de bicicliștii care fac livrare la domiciliu, dar și de cei care coboară din Poiana Brașov și merg spre Livada Poștei. Mulți dintre ei merg haotic pe străzile pietonale, mizând pe faptul că oamenii care merg pe jos se vor feri. Mai nou, dacă nu se feresc de bicicliști, pietonii fug de trotinete. 

Deocamdată, circulația pe bicicletă sau trotinetă este interzisă pe strada Republicii, însă Poliția Locală Brașov va propune Comisiei de circulație a municipiului Brașov ca măsura să fie extinsă pe toate străzile pietonale din Centrul istoric unde sunt multe terase și, implicit, mulți oameni care merg pe jos.  Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, printre străzile vizate de această măsură sunt Michael Weiss, Sf. Ioan, Mihail Sadoveanu, Apollonia Hirscher și Postăvarului.

„Propunerea Poliției Locale este ca pe aceste artere să se monteze indicatoare specifice, astfel încât, să fie posibilă sancționarea celor care nu respectă această interdicție”, a explicat Toarcea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.