Zilele orașului Săcele încep azi. „Sărbătoarea mocanilor” va dura 4 zile

La acest sfârșit de săptămână, săcelenii sărbătoresc zilele orașului lor, iar la evenimentele organizate începând de azi sunt așteptați toți amatorii de voie bună, fie că sunt din Săcele sau alte localități din jur. Zilele orașului sunt o variantă mai complexă a tradiționalei sărbători a mocanilor săceleni, Sântilia. 
 
La fel ca în ultimii ani și anul acesta manifestararea se va desfășura pe parcursul a patru zile, anunță primarul Virgil Popa. 
 
  • Prima zi, joi, 21 iulie, va avea loc prima ediția a Cupei Sântilia la table.
  • În cea de-a doua zi, vineri, 22 iulie, vom avea un simpozion cultural, realizat în colaborare cu Muzeul Etnografic Brașov și Asociația Astra Despărțământul “Frații Popeea”, dedicat mocanilor săceleni.
  • Ultimele două zile ale Sântiliei, sâmbătă și duminică, 23 și 24 iulie, sunt zile dedicate sportului, muzicii și întâlnirii cu prietenii la un pahar de vorbă și voie bună.
„În prima parte a zilei, în Sala de Sport a Liceului George Moroianu va avea loc Cupa Sântilia la fotbal. Apoi, în Poiana Angelescu, vom avea două zile de concerte de muzică pop, folk, rock și populară. Pe scenă vor urca atât ansamblurile locale și muzicienii săceleni, cât și invitați de marcă, precum Antonia, Edy Stancu și trupa Todey, Nelu Albu și Matilda Pascal Cojocărița. Ca în fiecare an, ziua de duminică se va încheia cu un foc de artificii de la ora 22.00.”, a anunţat primarul Virgil Popa. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.