Atenție la mesajele prin care vi se cere autentificarea în Instagram – avertismentul Directoratului de Securitate Cibernetică

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra sms-urilor, e-mail-urilor sau mesajelor primite pe rețelele sociale din surse necunoscute sau de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei.

Potrivit DNSC, textul poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de rețeaua socială.

Cu toate acestea, Instagram nu folosește această metodă pentru resetarea parolei și nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru. Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicație, spun reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Recomandări: 

  • Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.
  • Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!
  • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
  • Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.
  • În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.