Brașovul urmează să aibă „grădini muzicale” în trei parcuri din oraș

În cadrul proiectului de bugetare participativă ,,Amenajare de grădini muzicale în spații comune” ar urma a fi achiziționate trei ansambluri muzicale de exterior. Primăria a lansat licitaţia şi a primit o singură ofertă pentru investiţie. Ansamblurile vor fi amplasate în Parcul Titulescu, pe Aleea de Sub Tâmpa și în Parcul Tractorul. Suprafața pe care acestea o vor ocupa va fi de 36 mp (6×6 metri) și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcţie de tipul amplasamentului, iar pe întreg perimetrul se va monta o suprafaţă de amortizare cauciucată, cu o grosime de minim 30 mm.

Conform reprezentanțiilor primăriei acestea vor fi monate în aer liber, fiind rezistente la coriziune și concepute să reziste oricărui anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și a unei utilizări intense a acestora. Aceste instrumente muzicale vor fi adresate tuturor categoriilor de vârstă, putând fi utilizate de copii, adolescenți, părinți sau bunici până la muzicieni profesioniști.  Scopul lor fiind acela de a avea o varietate cât mai mare de spații comune de recreere urbană, care să invite oamenii să petreacă cât mai mult timp în aer liber, acestea vor încuraja exprimarea creativă și socializarea cu familia, prietenii sau ceilalți locuitori ai orașului.

Instrumentele muzicale vor fi constituite din 3 ansambluri, fiecare dintre ele fiind amplasate într-o zonă diferită.

 

Primul ansamblu cuprinde 6 instrumente muzicale de exterior: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un xilofon orizontal tip Harmony.

Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuţă tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.

Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimbas) tip Akadinda, afirmă purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea

Oferta depusă pentru acest proiect este în stadiul de evaluarea tehnică, urmând ca, după parcurgerea tuturor etapelor de evaluare, la mijlocul lunii septembrie, câștigătorul să fie anunțat oficial, dacă va întruni toate criteriile impuse.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.