Fostul sediu Bancorex din Brașov, tot în șantier. Constructorul plătește penalități de întârziere

Lucrările la fostul sediu Bancorex de la intersecția străzilor Republicii și Michael Weiss nu au fost terminate luna trecută, așa cum a promis constructorul într-o discuție cu primarul Brașovului, Allen Coliban. Mai sunt de realizat lucrări minore, însă pentru acestea constructorul plătește penalități de întârziere. 

„Se mai lucrează la ancadramentul ușii de la intrarea dinspre strada Republicii, dar și la una dintre scările interioare. Din discuțiile cu constructorul, acesta a precizat că va termina treaba luna aceasta, însă, având în vedere că nu a respectat graficul de lucrări, va plăti penalități. Suma va fi calculată din valoarea lucrărilor rămase de executat și se va reține din următoarea factură, nu din garanția de bună execuție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Reabilitarea a fostului sediu Bancorex au început în anul 2019, iar lucrările sunt realizate de firma Romconstruct. Valoarea contractului este de 17.074.885,08 lei cu TVA, iar finanțarea este asigurată de la bugetul local. 

Lucrările ar fi trebuit să fie gata de mult încă din anul 2021, însă termenul de finalizare a proiectului nu a fost respectat din diferite motivele, unele fără nicio legătură cu constructorul. 

Clădirea Bancorex, construită în anul 1906, a fost restaurată conform proiectului original. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.