FOTO. Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, i-a „confiscat” steagurile șefului de la AMB, Dragoș David. Tâmpa arată tot mai deprimant

După ce drapelul de pe Tâmpa a fluturat rupt multe zile, viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, l-a lăsat pe directorul Agenției Metropolitane Brașov (AMB) fără steaguri. Mai exact, reprezentantul Primăriei Brașov a declarat că, de mai multe ori, când se rupea steagul, până la înlocuirea lui trecea destul de mult timp, pentru că lucrurile se împotmoleau la Agenția Metropolitană Brașov. În aceste condiții, reprezentantul Primăriei a declarat că a luat steagurile de la AMB, iar de câte ori va fi nevoie de schimbarea drapelului, va lua legătura cu jandarmii montani, care se cațără pe catarg pentru a schimba steagul. 

„De acum înainte, de această operațiune a schimbării steagurilor se vor ocupa jandarmii montani din Brașov. Iar Primăria le va pune la dispoziție drapelele tricolore. Nu mai este nevoie de intermedierea Agenției Metropolitane Brașov, de aprobarea nu știu cui și de tot felul de proceduri. Am simplificat totul. Acest lucru s-a întâmplat după discuțiile pe care le-am avut cu colegii din Primăria Brașov și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Nicolae Titulescu” Brașov, colonelul Cristian-Elly Păliștan”, a declarat Rusu. 
 
De altfel, duminică, după steagul rupt de pe Tâmpa a fost înlocuit cu unul nou. 
 
Ar fi nevoie și de alte reparații 
 
Drapelul de pe Tâmpa este numai una dintre problemele „muntelui din mijlocul orașului”. Infrastructura turistică se degradează pe zi ce trece, iar semnale că lucrurile s-ar putea îmbunătăți nu prea sunt. Mesele și băncile au început să „cedeze”, iar poteca folosită de turiștii începători are destule pasaje „neprietenoase”.
 
 
Ce e drept, mulți turiști nu sunt echipați corespunzător, însă, acesta este riscul poziției Tâmpei. Mulți dintre cei care se urcă sunt turiști, care nu au luat în calcul o tură pe Tâmpa atunci când au venit la Brașov. În aceste condiții, pentru a mai reduce din numărul de intervenții (este greu de crezut că se va reduce numărul de turiști „pantofari”) nu ar fi rău să se facă mici corecții ale „Drumului Serpentinelor”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.