Gara Brașov, pasată de la Primărie la CFR. Allen Coliban spune că nu o poate prelua din cauza proiectelor europene

Gara Brașov șanse mici să fie reabilitată de Primăria Brașov, chiar dacă există bază legală pentru preluarea obiectivului de către municipalitatea brașoveană. Dar, pe lângă legi, există și piedici, a dat de înțeles primarul Brașovului, Allen Coliban, în ședința de plen a Consiliului Local din 25 august, când a fost întrebat dacă are în plan să preia „poarta de intrare” în oraș, pentru a o reabilita. 

 „Toate demersurile de până acum s-au lovit de situaţia actuală a proiectelor cu finanţare europeană pe care le derulează CFR (reabilitarea sectorului Brașov – Sighișoara și pregătirea dosarului de finanțare pentru sectorul Brașov – Predeal, n.red.). Este vorba de două investiţii care au legătură cu oraşul nostru. Gara este prinsă în aceste proiecte de CFR, de ministerul condus de PSD . Orice posibilitate şi orice deschidere a ministerului, fie şi doar legată de realizarea de curăţenie, este îmbrăţişată de noi. Suntem dispuşi să preluăm aceste atribuţii şi vă invit să lucrăm împreună în acest sens”, a răspuns primarul.

Includerea PSD în declarație a fost făcută în contextul în care primarul a fost întrebat ce demersuri a făcut pentru preluarea gării de către consilierul local social-democrat Alexandra Crivineanu. 

Municipalitatea poate încheia un parteneriat cu Ministerul Transporturilor 

Conform legislației, Primăria Brașov se poate implica în reabilitarea clădirilor stațiilor CFR. Astfel, potrivit unei ordonanțe de urgență ce a fost adoptată de Guvernul României în luna iunie a acestui an  „unităţile administrativ-teritoriale, în baza documentaţiilor tehnico-economice elaborate, pot propune Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii constituirea de parteneriate pentru implementarea de proiecte pe infrastructura feroviară publică”.

Pe de altă parte, proiectele europene la care făcea referire primarul vizează infrastructura feroviară, iar modernizarea stațiilor CFR vizează liniile ferate, peroanele și echipamentele necesare traficului feroviar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.