Locuitorii din Cincșor și Voila au scăpat de praful și noroiul de pe drumul spre Dridif. Au fost instituite și unele restricții

Foto: Salut Făgăraș

Drumul de pământ, dintre localitățile Cincșor și Dridif (ruta alternativă în perioada lucrărilor la podul de peste râul Olt de la Voila) a fost, în sfârșit, asfaltat, astfel că locuitorii din Cincșor și Cincu nu vor mai merge prin praf sau noroi. 

Potrivit publicației Salut Făgăraș, lucrările de asfaltare a drumului au durat două săptămâni și au costat 1,4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Comuna Voila și de Consiliul Județean Brașov. 

 „S-au realizat lucrări de asfaltare, acestea au presupus și așternerea unui pietriș cu reprofilare, s-au făcut șanțuri de colectare apă pluvială și s-a așternut un asfalt de 6 cm, plus marcaje cu vopsea. Totalul proiectului era de peste 3,7 milioane de lei, dar noi atât am putut momentan să realizăm cu bani din bugetul local. Sunt și restricții de circulație, tocmai din acest motiv. Tonajul mai mare de 12 tone este interzis pe acest tronson de drum. Lucrarea este foarte bine realizată, așa că, dacă și dorim să păstrăm acest drum, trebuie să ținem cont și de aceste restricții”,  a declarat primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.

 Reamintim că încă de anul trecut, podul de peste râul Olt, dintre Voila și Cincșor a fost închis. Acesta urmează să fie demolat, pentru că în locul lui va fi construit unul noi. Lucrările ar fi trebuit să înceapă de mult, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motivul fiind că nu a fost găsită o soluție tehnică de demolare, care să fie agreată de Hidroelectrica (care are, sub pod, lacul de acumulare pentru centrala electrică de la Voila). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.