Giratoriul de la Tess, punctul negru în traficul de la Ghimbav. Cum poate fi rezolvată problema?

Sensul giratoriu de la intersecția DN 1 cu DN 73B a devenit una dintre zonele cu probleme în traficul rutier. La orele de vârf, în special, dimineața și seara acest sens giratoriu este sufocat. În această intersecție ajung mașinile din Bran, Râșnov, Zărnești, Codlea, Vulcan, Cristian având în vedere că din aceste localități se face naveta spre Brașov (la locul de muncă sau la școală). Se adaugă traficul de tranzit de pe DN 1, dar și faptul că acest sens giratoriu deservește și agenți economici mari din Ghimbav, iar în aceste condiții nu este surprinzător faptul că se produc ambuteiaje.

Problema tinde să se acutizeze în momentul în care va fi dat în folosință Aeroportul Internațional Brașov. Toate acestea se întâmplă pentru că se reduce numărul de benzi la intrarea în intersecție, iar șoferii care nu sunt sufcient de bine familiarizați cu situația, pot provoca accidente sau blocaje periculoase în trafic.

Cum se poate rezolva problema intersecției pe DN1 – DN73B de la Ghimbav

Soluția ar o creștere a numărului de benzi, astfel încât sensul giratoriu să aibă o capacitate mai mare de preluare a traficului, dar și amenajarea unor „bretele”. Pentru rezolvarea problemei este, însă, nevoie de implicarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care are în administrare drumul național.

De altfel, autoritățile locale din Ghimbav a transmis conducerii DRDP Brașov adrese prin care a solicitat implicarea administratorului drumului național în rezolvarea acestei probleme.

„Terenul necesar realizării lucrărilor de extindere există, dar fără implicarea DRDP Brașov nu se poate face nimic. Noi am prezentat situația de nenumărate ori și, pentru a se vedea exact care este situația în teren, ar fi util ca specialiștii direcției, inclusiv directorul acestei instituții, Tudor Duțu, să vină la fața locului pentru a constata situația în teren și pentru a se convinge că este nevoie de măsuri și intervenții în regim de urgență”, a declarat consilierul local de la Ghimbav, Ionel Spinean.

Conform sursei citate, direcției i s-a solicitat să fie de acord cu instituirea unor restricții de tonaj, astfel încât zona să fie ocolită de vehiculele cu o masă totală mai mare de 7,5 tone.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.