Primăria Râșnov, mai „iute de tastatură” decât Primăria Brașov. A reușit să depună o cerere de finanțare pentru modernizarea iluminatului public

Dacă Brașovul a avut vineri dimineața parte de un „eșec răsunător” în ceea ce privește depunerea dosarului de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public, autoritățile locale din Râșnov au fost mult mai eficiente, reușind să transmită documentația cu două minute înainte de anunțul privind epuizarea fondurilor. 

Pentru a avea timp să pregătească dosarul, Primăria Râșnov i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință de îndată cu o zi înainte deschiderea apelului de proiecte. 

„Valoarea eligibilă a investiție este de 3 milioane de lei, aceasta fiind valoarea maximă acordată pentru orașe de tipul Râșnovului. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă la ora 10.00. În 9 minute toate fondurile disponibile pentru acest tip de proiecte au fost epuizate. Primăria Râșnov a reușit să înscrie proiectul la 10 și 5 minute și astfel s-a calificat în etapa următoare. În total au fost depuse 565 de proiecte. Cel al orașului nostru a fost înregistrat pe platformă cu numărul 266”, a anunțat Primăria Râșnov.

Proiectul pentru care este solicitată o finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului de Mediu prevede modernizarea iluminatului public din orașul Râșnov. Lămpile din oraș, acolo unde este cazul, vor fi trecute pe tehnologie LED. Rețeaua electrică va fi trecută în subteran, iar tot iluminatul va fi inclus în sistemul de telegestiune ce se implementează în acest moment în Râșnov. Vor fi incluse în proiect toate străzile din oraș, prioritare fiind strada Caraiman și Șoseaua Bran. 

Reamintim că Primăria Brașov nu a reușit vineri, 19 august, să depună cererea de finanțare pentru un proiect de modernizare a iluminatului public. 

Primăria Brașov „a reușit” să piardă finanțarea nerambursabilă de 6,6 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.