Strada Râului din Zărnești, proaspăt asfaltată, ca și inaccesibilă pietonilor

Strada Râului din Zărnești, care duce spre Prăpăstiile Zărneștiului, arată acum impecabil, după mai mulți ani în care era plină de tranșee, din cauza lucrărilor la rețelele de utilități. Practic, odată terminată modernizarea acestei străzi, Primăria Zărnești și-a atins un obiectiv, locuitorii din zonă au scăpat de norii de praf, iar șoferii nu mai fac „slalom” printre gropi. 

În schimb, pietonii, nu sunt atât de fericiți. Ce e drept, nu mai înghit praful, dar au altă problemă: mersul pe trotuar, care este aproape imposibil. Astfel, după ce strada a fost asfaltată, trotuarele au fost transformate în parcări și, nu de puține ori, mașinile sunt „lipite” de gard. Pietonii, unii dintre ei turiști care merg pe Piatra Craiului, cu rucsaci destul de mari, de care mai sunt agățate și accesorii metalice, nu se pot strecura prin spațiul dintre mașină și gard: fie nu încap, fie le e teamă să nu zgârie mașina. Așa că merg pe stradă sau trec drumul ilegal, în zig-zag, de pe un trotuar pe altul. 

Deocamdată, strada pare a fi încă în lucru, pentru că încă nu sunt trasate marcajele și rămâne de văzut dacă va fi rezolvată și problema pietonilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.