SONDAJ AVANGARDE: PSD se menține pe primul loc în intenția de vot, AUR este în fața USR. Marcel Ciolacu, peste Ciucă și Iohannis, în topul încrederii

​​PSD este în creștere în opțiunile de vot ale românilor, fiind în iulie pe primul loc cu 37%, cu două procente mai mult decât luna precedentă, potrivit ultimului sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD. Pe locul doi, la mare distanță este PNL, cu 23%, și el în creștere cu trei procente față de luna iunie.

AUR se menține pe al treilea loc în clasament cu 11%, în scădere însă cu un procent față de măsurătoarea anterioară. Luna iulie găsește USR staționar în intenția de vot, cu 9%, la fel și UDMR, cu 5%.

Marcel Ciolacu, primul în topul încrederii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se află pe primul loc în topul politicienilor în care românii declară că au mai degrabă încredere, fiind creditat cu 25%. El este urmat de premierul Nicolae Ciucă, șeful PNL, cu 18% și președintele Klaus Iohannis, cu 15%.

Președintele AUR, George Simion, se află pe locul patru, cu 11% în topul încrederii, în timp ce Cătălin Drulă de la USR este indicat de 9% dintre respondenți.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 22-31 iulie, telefonic, pe un eșantion de 902 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3,4%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.