Apelul la presiunea publică, noua modă a partidelor din Consiliul Local Braşov. PSD îi invită pe părinţi să ceară explicaţii primarului Coliban, pentru lipsa „cornului şi laptelui” din şcoli

PSD îi invită pe părinţii elevilor din Braşov să ceară explicaţii primarului pentru lipsa „cornului şi laptelui”: „Dragi părinți, este timpul să veniți la Primăria Brașov și să solicitați explicații celor care au tăiat copiilor aceste produse!”, a spus subprefectul Lucian Pătraşcu.  Apelul la părinţii elevilor din Braşov pentru a pune presiune pe unul sau altul dintre grupurile politice din Consiliul Local devine, se pare, o cutumă pentru politicienii  braşoveni. După ce primarul Allen Coliban şi grupul USR i-au chemat pe părinţi la şedinţa de îndată convocată marţi, pentru aprobarea mesei calde în şcoli şi a şcolii buffer, tocmai pentru a crea presiunea necesară ca ceilalalţi consilieri să aprobe proiectele, mai nou, la aceeaşi strategie apelează şi PNL şi PSD.

Pentru început, joi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul PNL Sebastian Rusu le-a recomandat braşovenilor să vină cât mai des în şedinţele de Consiliu Local pentru a prezenta problemele cu care se confruntă – menţionând aici mai multe chestiuni de gospodărire a oraşului, pe care cetăţenii se lovesc în viaţa de zi cu zi şi se plâng că nu ajung la urechile primarului.

Ulterior, şi PSD a venit cu aceeaşi strategie. De această data, într-un comunicat de presă, subprefectul Braşovului, Lucian Pătraşcu (preşedinte al organizaţiei municipal) le-a solicitat braşovenilor să ceară socotelă primarului pentru faptul că elevii de la şcolile din oraş nu vor primi, cel puţin două luni de acum încolo, alimentele din programul „Laptele şi cornul”.

„A «luptat» pentru strategia de implementare a programului «masa calda» în școli, dar în același timp a taiat «cornul și lapte» tuturor copiiilor din Brașov pentru al doilea an consecutiv!

Primarul Allen Coliban nu a aflat nici acum că anul școlar începe în septembrie, nicidecum în noiembrie, ianuarie sau aprilie. Anul trecut, copiii din Brașov au fost singurii din județ care nu au beneficiat de programul «cornul și laptele», totul din cauza incompetenței administrative. Dacă alții au putut, clar că se putea și la Brașov, dar numai dacă în fruntea primăriei ar fi fost niște manageri buni. Din păcate, constatăm că acest management defectuos continuă la Primăria Brașov. Vestea proastă este că nici anul acesta copiii nu vor primi la timp «cornul și laptele».

Abia ieri (8 septembrie 2022, n.r) a avut loc licitația pentru contractarea produselor. Cum termenul de depunere a ofertelor este până pe 11 octombrie, este clar că produsele nu vor ajunge la timp la elevi. Întrebarea mea este, oare Primăria Brașov nu putea pregăti această licitație din timp, așa cum au procedat alte primării sau consilii județene din țară? De ce la Brașov au de suferit copiii?

Având în vedere că bataia de joc continuă pe spatele copiilor, îi invit pe părinții din Brașov, dar și pe elevi, să vină la primărie, poate chiar în timpul unei ședințe a Consiliului Local și să solicite explicații!”, a transmis Lucian Pătraşcu, într-un comunicat de presă.

„Vreau ca braşovnii să ia atitudine, aşa cum doreşte primarul Allen Coliban”

Făcând referire la modul în care primarul Allen Coliban şi consilierii USR i-au invitat pe părinţi să facă presiune asupra Consiliului Local, chiar în sala de şedinţă, Lucian Pătraşcu a lansat un apel către braşoveni să facă acelaşi lucru la viitoarea întrunire a Deliberativului local – să se implice „cum au făcut şi la ultima”, în rezolvarea acestei situaţii, care îi priveşte, tot direct, pe elevii din Braşov.

„Vreau ca brașovenii să ia atitudine, așa cum dorește primarul Allen Coliban. Aștept ca la următoarea ședință brașovenii să se implice la fel cum au făcut și la ultima. Sunt elevi pentru care «cornul și laptele» sunt poate mâncarea lor pe acea zi. Ce suflet aveți domnule primar Coliban să îi lăsați pe copii fără mâncare în școli? Din tot ce faceți rezultă clar că una spuneți pe Facebook și alta faceți în realitate. Așa susțineți învățământul, prin «tăierea» hranei copiilor? Cum puteți ieși public să vorbiți de «masă caldă» pentru elevi, când nu sunteți în stare să asigurați un program demarat la nivel național?”, a mai transmis Pătraşcu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.