Comprest lansează ”Jocurile reciclării”

În calitate de principal operator de salubrizare din municipiul Brașov, Comprest SA consideră prioritară implementarea și desfășurarea de campanii de informare a utilizatorilor privind modul de colectare separată a fracțiilor reciclabile, dar și a necesitatii de reducere a cantității de deșeuri generate și a devierii de la depozitare a unor cantități cât mai însemnate de deșeuri. De aceea, în perioada 09-11.09.2022, în Parcul Nicolae Titulescu se vor desfășura unele activități educative, adresate unui public larg, atât copii, cât și adulți, ce vor populariza informații utile despre colectarea separată a deșeurilor, astfel cum este aceasta reglementată în orașul nostru

ATELIERUL EDUCATIV PRIVITOR LA COLECTAREA SEPARATĂ va include prezentarea de informații utile despre fluxul deșeurilor, prin panouri informative, dar și filmulețe scurte cu informații despre drumul deșeurilor reciclabile de la colectare, la sortare, apoi la valorificare. Tot în cadrul acestui atelier se vor desfășura 3 jocuri adresate tuturor vârstelor– bowling, X și 0, și aruncări la pubelă. Toate acestea vor fi prilej pentru organizator de a  accentua importanța refolosirii bunurilor, utilizatorii contribuind astfel efectiv la reducerea cantității de deșeuri generate. Acest atelier se va desfășura în perioada 9-11 septembrie 2022, după cum urmează: 

  • Vineri,  09.09.2022, orele 17 -20
  • Sâmbătă, 10.09.2022, orele 10 – 13
  • Duminică, 11.09.2022, orele 10 – 13 

CONCURSUL DE REALIZARE LUCRĂRI DIN MATERIALE RECICLABILE presupune reutilizarea artistica a deșeurilor generate în gospodării în scopul creării unor lucrări originale. Obiectivul acestui concurs este acela de a ajuta participanții să găsească modalități creative și neobișnuite de a refolosi obiectele ce nu mai pot fi utilizate în scopul pentru care au fost fabricate, reducând astfel cantitatea de deșeuri generate în gospodăriile individuale, dar și la locul de muncă sau la școală. Pentru participarea la acest concurs va fi necesară înscrierea prealabilă, locurile fiind limitate – 20 de participanți cu vârste cuprinse între 7-10 ani. Toți participanții vor fi premiați, 3 dintre cele mai reușite lucrări fiind recompensate cu premii speciale, în urma jurizării. Premierea va avea loc în data de 11.09.2022, înscrierea putând fi făcută începând cu data de 01.09.2022 pe site-ul www.comprest.ro prin completarea formularului pus la dispoziție. 

CONCURSUL ”ÎN CĂUTAREA UNEI COMORI – RECICLĂM CORECT” este un joc pe echipe, fiecare fiind formată din câte 4 participanți cu vârste cuprinse între 10-14 ani, ce presupune îndeplinirea a 4 sarcini, respectiv găsirea de deșeuri ascunse în aria stabilită de joc, completarea unor fișe cu crosswords, a unui chestionar, precum și deslușirea a 5 ghicitori, subiectul vizat reprezentând fracțiile reciclabile de deșeuri: hârtie-carton, plastic-metal, sticlă. Durata concursului va fi limitata la 1 oră, premiile urmând a fi acordate în funcție de timpul de îndeplinire a sarcinilor, dar și de punctajul final realizat de cele 3 echipe. Fiind un număr limitat de participanți, înscrierea prealabilă este obligatorie, prin completarea formularului pus la dispoziția doritorilor pe site-ul www.comprest.ro în perioada 01-10.09.2022. Concursul se va desfășura în data de 11.09.2022, între orele 10-12. 

Mai multe detalii despre Jocurile reciclării pot fi găsite pe site-ul www.comprest.ro/proiecte/fov2022

Operatorul COMPREST are în vedere atingerea unui nivel optim de colectare separată a deșeurilor, motiv pentru care obiectivul implicării la FOV, ediția a II a, este acela de a interacționa cu un număr cât mai mare de utilizatori, cărora să le oferim informații de calitate despre domeniul de activitate, ce să îi motiveze să evalueze deșeurile  mult mai atent înainte de precolectarea acestora pe fracții.” , a declarat domnul director general Alexandru TĂNASE. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.