Costuri de aproape 30 milioane de lei pentru încălzirea locuințelor și instituțiilor racordate la sistemul centralizat din Făgăraș. Serviciul local de termoficare caută un furnizor de gaze naturale

Cele 9 centrale termice din municipiul Făgăraș ale Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în Sistem Centralizat  (aflat sub autoritatea Consiliului Local Făgăraș) ar putea consuma gaz în valoare de 29.137.268 lei, în următoarele 12 luni. Pentru cumpărarea gazelor naturale, serviciul amintit a lansat o licitație pe platforma electronică de achiziții publice, iar ofertele sunt așteptate până în 13 octombrie. 

 Serviciul de termoficare din Făgăraș asigură agentul termic cu ajutorul a 9 centrale termice de capacitate mică, iar costul de producție este mai mare decât la Brașov, unde, energia termică este produsă în sistem de cogenerare (se produce și  energie electrică). Pe de altă parte, Făgărașul are avantajul de a avea un sistem de termoficare relativ nou, după ce la începutul anilor 2000 au fost făcute investiții mari în modernizarea rețelei de transport și distribuție, dar și a centralelor termice. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.