Bărbat rănit grav de urs în județul Buzău, adus de urgență la Spitalul Județean Brașov. Într-o singură lună, în județul Buzău au fost trei atacuri de urs

Un bărbat de 55 de ani din Gura Teghii, județul Buzău, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează adevărul.ro.  Conform sursei citate, bărbatul a fost surprins de urs în jurul orei 2.30, în timp ce mergea pe o uliță din satul Nemertea, iar în urma atacului, victima a  suferit răni grave la mâini și la picioare, pierzând o cantitate mare de sânge.

Bărbatul a fost atacat și rănit de urs în timp ce se întorcea de la o altă casă pe care acesta o deține in zonă. Ursul a fost alungat de câțiva săteni care treceau întâmplător pe acolo cu mașina. Aceștia au alungat animalul și au sunat la 112, după care au preluat victima în autoturismul propriu, ca să o ducă spre echipajul de la Ambulanță.

Având în vedere starea gravă a victimei, echipajul de pe ambulanță a decis, imediat după preluare, să o transporte la Spitalul Județean Brașov. Bărbatul a ajuns direct în sala de operație a spitalului din Brașov, chirurgie plastică și chirurgie vasculară. 

Incidentul de la Gura Teghii este deja al treilea atac al unui urs asupra oamenilor din zona de munte a județului Buzău, în mai puțin de o lună. Primele două au avut loc pe raza localităților Chiojdu și Gura Teghii, sat Păltiniș. Pe de altă parte, în acest weekend, circulația feroviară pe ruta Nehoiașu-Buzău a fost oprită, după ce locomotiva unui tren care abia se pusese în mișcare a lovit un urs.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.