Încă un biciclist accidentat pe traseele de downhill din Poiana Brașov. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD

După o zi de duminică liniștită, luni seara, salvatorii montani de la Salvamont Poiana Brașov au avut luni seara o nouă intervenție, într-un caz în care a fost accidentat grav un biciclist, pe unul din traseele de downhill.  
 
Conform reprezentanților Salvamont Poiana Brașov, este vorba de o persoană care s-a accidentat pe traseul de ciclism albastru și care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștientă, precum și traumatisme de membru inferior, superior și la nivelul feței.
 
„După ce i s-a făcut examenul medical și i s-a acordat primul ajutor, a fost imobilizat și transportat la baza muntelui, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.
 
Din păcate, vara aceasta, accidentele în care au fost implicați bicicliști care coborau pe traseele amenajate din Poiana Brașov au fost numeroase și este de așteptat să se mai producă astfel de evenimente până la închiderea lor (pentru a se putea amenaja domeniul schiabil). De mai multe ori, salvatorii montani le-au recomandat bicicliștilor să folosească trasee corespunzătoare pregătirii lor. Însă, fiind vorba de un sport relativ nou în România, dar extrem de popular, este foarte greu ca cei care încep să îl practice să aibă de la cine să învețe tehnicile de coborâre. În aceste condiții, practicanții acestui sport, cel mai probabil, experimentează, iar riscurile sunt mari. 
 
Din fericire, practicanții acestui sport au înțeles că au nevoie de echipamente de protecție, astfel că în această vară nu au fost înregistrată nicio accidentare gravă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.