Luminițe de Crăciun cu „minus 15 % consum de energie” la Brașov? Allen Coliban: „Ne asumăm cu toţii ţinta aceasta”

Bradul din 2021

Reducerea consumului de energie este noua prioritate a autorităților locale, iar în țară au fost anunțate tot felul de scenarii, inclusiv iluminat festiv de Crăciun mai sărac.

Despre măsuri pentru combaterea crizei energetice, inclusiv despre o posibilă economie la iluminatul de Crăciun a fost întrebat și primarul Brașovului, Allen Coliban, însă el nu a putut prezenta, încă, un plan, afirmând doar că „avem o analiză şi o vom discuta pe larg zilele următoare”. 

În ceea ce privește iluminatul de Crăciun, el a menționat că „vom anunţa în perioada următoare adaptarea. Evident, ne asumăm cu toţii ţinta aceasta, de reducere cu minim 15% a consumului de energie”.


Totodată, edilul a anunțat că pe multe străzi din Brașov există iluminat public eficient din punct de vedere energetic, dar și sistemul de telegestiune, care permite reglarea parametrilor de funcționare a corpurilor de iluminat.

De altfel, sistemul de telegestine a fosot implementat în oraș în urmă cu mulți ani, printr-un proiect cu finanțare europeană. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.