Primăria Brașov va acorda 17 milioane de lei, pentru hrana elevilor de la școlilor profesionale. Suma a fost majorată în timpul ședinței de Consiliu Local

Primăria municipiului Brașov va suporta o parte din hrana elevilor cazați în internatele școlilor școli profesionale. Mai exact, în urma unei hotărâri aprobate ieri de Consiliul Local, pentru fiecare elev, de la bugetul local va fi alocată suma de 18 lei/zi. 

Inițial, propunerea municipalității a fost să suporte 11 lei/zi/elev, reprezentând jumătate din suma necesară unei mese. Proiectul de hotărâre propus de primarul Allen Coliban a fost însă amendat de către PNL, care a solicitat creșterea sumei, la 18 lei/zi/elev. 

Consilierul local liberal Cătălin Anton a argumentat că o astfel de susținere, mai maee, vine în întâmpinarea  unor elevi care de multe ori, ajung la internatele școlilor profesionale din Brașov din medii defavorizate, iar această măsură le va fi de ajutor. 

Primarul Allen Coliban le-a transmis însă colgilor din Consiliul Local, care au susținut această majorare că ”au cedat tentației populismului”.  Primarul a explicat că prin acest amendament, care crește suma acordată meselor elevilor, suma totală care va fi suportată de municipalitate se majorează de la 10 milioane de lei, la 17 milioane de lei, punând presiune de bugetul local. Consilierii locali PSD și PNL, care au susținut această majorare, argumentează însă că diferența de 7 milioane de lei poate fi luată din fondul de rezervă aflat la dispoziția primarului.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.