Serviciul Județean Salvamont Brașov, dotat cu o cameră cu termoviziune. Aceasta poate detecta un om la o distanță de 1,8 kilometri

Începând din această lună Serviciul Public Județean Salvamont Brașov va avea în dotare o cameră modernă cu termoviziune de la Pulsar, ce va ușura mult operațiunile de căutare, în special în timpul nopții. Conform explicațiilor salvatorilor montani brașoveni, camera este dotată cu un senzor termic cu o sensibilitate foarte ridicată.
 
„Senzorul termic cu NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) <25mK asigură o recunoaștere perfectă a detaliilor chiar și în cele mai nefavorabile condiții meteorologice, când contrastul termic este scăzut. Helion 2 XP50 PRO poate detecta un obiect cu înălțimea standard a unui om la o distanță de până la 1800 metri. Bazându-se pe înalțimea estimată a obiectelor observate, telemetrul stadiametric integrat determină distanța rapid și precis. Camera oferă posibilitatea înregistrării imaginilor foto si video. Helion 2 PRO poate fi conectat la dispozitivele Android sau iOS via WIFI, utilizand aplicatia gratuita Stream Vision. Această aplicație ne permite să vizualizăm imagini in timp real și să utilizăm dispozitivul de la distanță cu ajutorul smartphon-ului”, au precizat reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Brașov. 
Banii pentru achiziționarea echipamentului au fost alocați de la bugetul Consiliului Județean Brașov. 
Reamintim că în această vară, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a fost dotat și cu o dronă de ultimă generație dotată cu o cameră cu termoviziune. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.