Un băiat de 14 ani din Brașov a furat o mașină, a condus fără permis și a ignorat semnalul de oprire al Poliției. În final, a sărit în lacul de la Noua pentru a scăpa

Un copil s-a aruncat în lacul de la Noua pentru a scăpa de polițiștii care îl urmăreau, după ce acesta a fost identificat conducând o mașină fără permis de conducere. Incidentul s-a petrecut pe 6 septembrie, în jurul orei 23.10. 

Polițiștii au procedat la executarea semnalului regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul, ce circula pe strada Lacurilor, din municipiul Brașov. Băiatul nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au început atunc urmărirea autovehiculului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, pentru a opri vehiculul în cauză și a-l controla.  Conducătorul autovehiculului și-a continuat însă deplasarea pe strada Stejarului, unde a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe trotuar, acroșând două bănci și mai mulți stâlpi metalici, revenind ulterior pe partea carosabilă.

Pentru a scăpa de poliție, conducătorul auto a oprit și a părăsit mașina, iar apoi a sărit în lacul de la Noua, de unde a fost scos de către membrii echipajului, format din polițist din cadrul Secției 4 Poliție Brașov și polițist din cadrul Poliției Locale Brașov.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, acesta fiind un tânăr, în vârstă de 14 ani. Autovehiculul ar fi fost sustras, spre a fi condus pe drumurile publice, din parcul auto al unei societăți comerciale din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.