Prins în flagrant că fură curent, la Râșnov

Un râșnovean s-a ales cu dosar penal în urma unei razii a poliției, a jandarmilor și a reprezentanților Electrica Distribuție, ce au venit în stațiune pentru a verifica potențialele situații de branșări ilegale. Controlul a vizat 65 de imobile. 

Potrivit IPJ Brașov, controlul s-a desfășurat pe linia depistării persoanelor care sustrag energie electrică prin branșarea ilegală la rețeaua electrică, fără contorizare ori înaintea aparatului de măsurare a consumului sau confecționarea de instalații artizanale clandestine. 

Într-un singur caz din cele 65 verificate s-a constatat faptul că la nivelul unui imobil, situat pe raza Stațiunii Râșnov  nu ar fi înregistrat consumul, ca urmare a unei intervenții neautorizate asupra grupului de măsură trifazat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” și “furt”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, a anunțat IPJ Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.