De ce a fost suspendată licitația pentru Autostrada Făgăraș-Sibiu? Răspunsul va fi dat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în Camera Deputaților

Licitațiile pentru construirea celor patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu-Brașov au fost suspendat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR). Reprezentanții companiei au fost chemați în această săptămână în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților pentru a explica de ce s-a ajuns la această situație și când vor fi deblocate licitațiile, relatează publicația sibiană Turnul Sfatului. 

Anunțul privind convocarea reprezentanților CNAIR la Camera Deputaților a fost făcut de deputatul UDMR Sibiu, Benedek Zacharie, care a precizat că în cazul acestui proiect sunt „sunt foarte multe întrebări, sunt ceva probleme. Cei de la CNAIR nu au reușit să răspundă la toate în timp util, astfel că s-a luat decizia amânării ei. Miercuri cei de la CNAIR sunt invitați la Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților să răspundă la câteva întrebări despre acest subiect”. 

Licitațiile pentru construirea celor patru tronsoane ale Autostrăzii Făgăraș-Sibiu au fost lansate la începutul lunii august, iar ofertele ar fi urmat să fie depuse în perioada 11 – 13 octombrie. 

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane, respectiv Boița (A1) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km, Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km, Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km, Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km. 

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Valoarea estimată a lucrărilor la cele patru tronsoane este de aproximativ 8 miliarde de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.